Sveiki atvykę į mano blog'a!Tai apie mane,mano gyvenyma,draugus,dainas ^.^




2011 m. kovo 6 d., sekmadienis

Keletas Receptų.

Sveiki.į savo e-paštą gavau prašymų įkelti daugiau receptų.Taigi,tie kurie norėjo tai mėgaukitės.
                                                            ,,Pusryčių Sumuštinis''
Reikės: sumuštinių duonos, kaimiškų rūkytų lašinukų, svogūnų laiškų arba poro, rauginto agurkėlio.
Kvadratinę sumuštinių duoną plonai patepame margarinu. Lašinukus supjaustome kubeliais (kaip spirgučiams), pasismulkiname svogūnų laiškus arba porą (neturint - tiks ir ropinis svogūnas). Ant vienos duonos riekelės beriame žiupsnį lašinukų, pagal skonį svogūnų laiškų, užvožiame kita duonos riekele ir iškepame sumuštinių keptuvėje. Patiekiame su raugintu agurkėliu.
Kas mėgsta bandeles su lašinukais - puikus pakaitalas!
Skanaus!


                                                         ,,Gardus varškės desertas''
4 porcijoms reikės:

4 arbat. šaukštelių želatinos;
500 g varškės sūrelių;
¼ l pieno;
4 šaukštų juodųjų serbentų sulčių;
2 šaukštų citrinų sulčių;
50 g miltinio cukraus;
80 g susmulkinto juodojo šokolado;
žiupsnelio druskos, šaukštelio riešutų.

Iki minkštos vientisos masės ištrinkite sūrelius ir pieną su druska. Želatiną išbrinkinkite vandenyje, po to ją ištirpdykite 4 šaukštuose verdančio vandens, sukrėskite į kremą ir padalinkite į tris dalis. Vieną dalį sumaišykite su sultimis, pasaldinkite, jei reikia, ir sukrėskite į 4 taures. Kitą dalį sumaišykite su citrinų sultimis, šiek tiek pasaldinkite ir sukrėskite ant pirmojo sluoksnio. Trečią varškės kremo dalį sumaišykite su ištirpintu šokoladu, užberkite susmulkintų riešutų. Palikite valandėlei, kad atvėstų.
Varškės desertą galite papuošti kokoso drožlėmis, vyšnaitėmis ar plakta grietinėle.
Skanaus!

                                                           ,,Šokoladinis Gėrimas''
Produktai:
60 g juodojo šokolado,
60 g baltojo šokolado,
1/4 puodelio kokosų pieno (arba plaktos grietinėlės),
1 1/2 puodelio pieno,
2 arbat. šaukšt. apelsinų sulčių,
1/8 arbat. šaukšt. tarkuotos apelsino žievelės,
1/8 arbat. šaukšt. vanilės esencijos.

Gaminimas:
Nuplaukite apelsiną, patarkuokite jo žievelės ir išspauskite šiek tiek sulčių.
Į prikaistuvį, kuriame virsite šokoladą, supilkite ¼ puodelio kokosų pieno ar grietinėlės. Šokoladą galima gaminti su grietinėle, bet kodėl neišmėginus kokosų pieno? Jis nebūtinai mažiau kaloringas (išties jis daug maistingesnis), tačiau suteikia šokoladui nuostabų skonį.
Šokoladą rinkitės pagal skonį. Rekomenduojame tikrą juodą šokoladą (75 proc.). Baltojo šokolado rūšis taip pat nėra svarbi, juolab, kad baltasis šokoladas net neegzistuoja. Tai tiesiog kakavos sviestas su daug daug cukraus ir vanilės.
Sutrupinkite 60 g juodojo ir 60 g baltojo šokolado ir suberkite į kokosų pieną, taip pat įberkite 1/8 arbat. šaukšt. tarkuotos apelsino žievelės ir įpilkite 1/8 arbat. šaukšt. vanilės esencijos.
Pastatykite prikaistuvį ant labai silpnos ugnies ir iš lėto tirpdykite šokoladą. Kai jis ištirps, plakite, kol gausis nuostabiai tamsus ir blizgantis tarsi satinas šokoladinis kremas.
Supilkite jį į 1 1/2 puodelio pieno (jei norite, kad gėrimas būtų labiau šokoladinis, užteks 1 puodelio pieno).
Taip pat įpilkite ne mažiau kaip 2 arbat. šaukšt. apelsinų sulčių. Kaitinkite viską ant vidutinio stiprumo ugnies, kol šokoladas taps karštas, tačiau neužvirinkite.
Žinoma, joks šokoladinis pienas nėra autentiškas be nepadoriai didelio plaktos grietinėlės kauburėlio.
Supilkite šokoladinį pieną į gražią stiklinę, papuoškite plakta grietinėle, užbarstykite tarkuotos apelsino žievelės ir šokolado drožlių, kurias lengvai pasigaminsite „skusdami“ šokolado plytelę bulvių skustuku.
Skanaus!

                             ,,Žemuogių Sriuba''
Jums reikės:

0,5 l kefyro,
50 g liesos varškės,
250 g šviežių žemuogių,
1 valg. šaukšto vandens,
2 gvazdikėlių,
medaus pagal skonį.

Supilkite į puodą stiklinę karšto vandens, suberkite gvazdikėlius, užvirinkite. Leiskite nuovirui 10-15 minučių nusistovėti po uždengtu dangčiu. Atšaldytą mišinį prakoškite ir sumaišykite su liesa varške, pertrinta per sietelį.
Nuplautas žemuoges užpilkite kefyru, pagal skonį įdėkite medaus ir supilkite varškės ir gvazdikėlių nuoviro mišinį. Paruoštą sriubą papuoškite braškėmis ir kiviais.
Skanaus!


Na štai jums ir keletas receptų.P.S. čia ne visi mano receptai.Yra ir iš interneto.
Na bet tikrai išbandykite,labai skanu!
Milta:* 

4 komentarai:

  1. That hot chocolate thingy surely looks good :D (sorry I don't speak Lithuanian)anyway Milita, you're amazing...I love your songs, especially "Tarp Taves ir Manes". Are you planning to enter Vaikų Eurovizija this year? that would be amazing!

    AtsakytiPanaikinti
  2. Thank you ;)I dont know.Maybe yes... :)

    AtsakytiPanaikinti
  3. skanus sokoladinis gerismas:*

    AtsakytiPanaikinti