Miltų 4-5 stiklinės
Pieno 1 stiklinė
Kiaušinių 3 vnt.
Cukraus 0,5-0,75 stiklinės
Sviesto 130 gr
Druskos 1/4 arbat. šaukšt.
Įdarui:
Grietinės 3 valg. š.
Sviesto 1 Valg. š.
Cukraus 0,5 valg.š.
Miltų 1 valg. š.
aruošti mielinę tešlą, jai iškilus atgnybti kiaušinio dydžio gabaliuką, suformuoti rutuliuką ir jį suploti ( forma turėtų gautis kaip kepamų varųkėčių). Sudėti ant aliejumi pateptos skardos. Tada kiekvieną gabaliuką įspaudžiam su stiklinės dugnu, žodžiu į ant to jau soformuoto tešlos gabaliuko į vidurį statome stikline ir gerai paspaudžiam, kad liktų gili apvali duobutė
Kiekvieną bandelę patepam kiaušinio plakiniu ir duobutes pripildom įdaru.
Kepame 180-220 karštumo orkaitėje apie 20 minučių, kol gražiai apkeps.
P.S. Aš tešlą maišiau duonkepėje, dėjau 4 stiklines miltų, tešla labai gerai iškilo ir nelipo prie rankų visiškai. Į įdarą dar įdėjau porą šaukšų varškės ir kepiau 190 karštumo orkaitėje ant kepimo popieriaus.
Nors nepavyko man gražiai ir dailiai suformuot bandelių, bet receptas tai tikrai labai vykęs, labai skani pati tešla. Su įdarais galima eksperimentuot.
Čeburekai
Tešlai:
200 g. varškės
1 kiaušinis
200 g. miltų (maždaug stiklinę)
žiupsnelis druskos
puse arbatinio šaukštelio sodos
šaukštas grietinės sodai nugesinti
Įdarui:
400 g. kiaulienos faršo
dydelis svogūnas
žiupsnelis druskos
maltų pipirų
Visų pirma paruoškite įdarą:
Kiaulienos faršą troškinkite su trupučiu vandens. Svogūną nulupkite, susmulkinkite suberkite į faršą ir dar troškinkite kol mėsa suminkštės. Pabaigoje skaninkite druska, pipirais ir pora minučių maišant troškinkite. Galima pabarstyti petražolių ar krapų pagal skonį. Ataušinkite.
Dabar imkitės tešlos:
Į varškę muškite kiaušinį,berkite druską,dėkite grietinėje nugesintą sodą,viską išmaišykite.Berkite miltus ir minkykite tešlą.Ji turi būti minkšta,šiek tiek lipti prie rankų,tačiau jokiu būdu ne per kieta.
Tešlą sugnaibykite norimo dydžio gabalėliais ir iškočiokite. Mano šeima mėgsta mažesnius, todėl mano čeburekai nedideli.
Dėkite įdarą.400 g. kiaulienos faršo
dydelis svogūnas
žiupsnelis druskos
maltų pipirų
Visų pirma paruoškite įdarą:
Kiaulienos faršą troškinkite su trupučiu vandens. Svogūną nulupkite, susmulkinkite suberkite į faršą ir dar troškinkite kol mėsa suminkštės. Pabaigoje skaninkite druska, pipirais ir pora minučių maišant troškinkite. Galima pabarstyti petražolių ar krapų pagal skonį. Ataušinkite.
Dabar imkitės tešlos:
Į varškę muškite kiaušinį,berkite druską,dėkite grietinėje nugesintą sodą,viską išmaišykite.Berkite miltus ir minkykite tešlą.Ji turi būti minkšta,šiek tiek lipti prie rankų,tačiau jokiu būdu ne per kieta.
Tešlą sugnaibykite norimo dydžio gabalėliais ir iškočiokite. Mano šeima mėgsta mažesnius, todėl mano čeburekai nedideli.
Formuokite čeburekus.
Virkite aliejuje,kol gražiai apskrus.
SKANAUS!!!
Šokoladiniai Keksiukai
Reikės:
- stiklinės miltų;
- stiklinės cukraus;
- stiklinės augalinio aliejaus;
- stiklinės vandens;
- stiklinės kakavos;
- arbatinis šaukštelis kepimo miltelių
Sudedame visus sausuosius ingredientus ir sumaišome. Tuomet sudedame likusius produktus ir viską išmaišome. Tešlą sudedame į specialias formeles keksiukams. Kepame įkaitintoje orkaitėje apie 20 – 25 minutes. Galite keksiukus pagardinti įdedami riešutų ar razinų. Skanaus.
Avižiniai sausainiai
Sausainukams pagaminti prireiks:
- Kaušinis;
- 100 g sviesto (suminkštinto);
- pusės stiklinės rudojo cukraus;
- pusės stiklinės cukraus pudros;
- poros saujų razinų (taip pat galima naudoti kitus susmulkintus džiovintus vaisius ar riešutus);
- pusės stiklinės avižinių dribsnių;
- 100 g miltų.
Rudąjį cukrų ir cukraus pudrą sumaišome su suminkštintu sviestu. Išplakame kiaušinį ir sudedame sviestą su cukrumi. Tuomet į masę įpilame pusę stiklinės šilto vandens, suberiame miltus, avižinius dribsnius bei razinas. Masę gerai išmaišome. Kepimo skardą ištepame sviestu, šaukštu formuojame sausainių kauburėlius. Kepame įkaitintoje orkaitėje apie 15 – 20 min. Skanaus
Taigi dabar tiek.
Milita:*
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą